Kadınca bölümündeki Örgü Dantel Elişi alt forumunda bulunan Örgü Öğreniyorum - YAPRAK MOTİFİ konusunu görüntülemektesiniz özet:1 3 ilmek başlanır. Adım 1: 1 haroşa, 1 arttır (ipliği şişe dola), 1 düz, 1 arttır, 1 haroşa... Adım ...
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
| Etiketler: motifi, ogreniyorum, orgu, yaprak |
![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Serkan'ım
![]() |
1
3 ilmek başlanır. Adım 1: 1 haroşa, 1 arttır (ipliği şişe dola), 1 düz, 1 arttır, 1 haroşa... Adım 2: Arka yüzde tüm ilmekler ters örülür... Adım 3: Yanlar haroşa yapılır, 1 ör 1 arttır uygulanırken ortadaki tek düz ilmek yaprağın orta eksenini oluşturur, orta ilmeğin her 2 yanından da ilmek artışı yapılır. Örülen haroşa ile yaprağın düz kısımlarının ilmek sayısı aynı olmalıdır. 4-7 ajur olunca, haroşa kısım yanlardan arttırılarak örülürken, yaprağın her 2 yanından 1’er ilmek eksiltilir, tepede 3 ilmek kalınca hepsi birden kesilir. Sonra 2 sıra düz,2 sıra haroşa yanlardan 1’er ilmek eksiltilerek örülür tepede 3 ilmek kalınca bir defada kapatılır. Dört yaprak 1 motifi
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Bismillahirrahmanirrahim Kul e'uzü birabbilfelak - - Minşerri ma halak - - Ve min şerri ğasikın iza vekab - - Ve min şerrinneffasati fiyl'ukad - - Ve min şerri hasidin iza hased - - -Bismillahirrahmanirrahim- Kul e'uzü birabbinnas - - Melikinnas - - İlahinnas - - Min şerrilvesvasil hannas - - Elleziy yüvesvisü fiysudurinnas - - Minel cinnetivennas - - - Bismillahirrahmanirrahim - - El hamdü lillahi rabbil alemin - - Er rahmanir rahıym - - Maliki yevmid din - - İyyake na'büdü ve iyyake nesteıyn - - İhdinas sıratal müstekıym - - Sıratallezine en'amte aleyhim ğayril mağdubi aleyhim ve lad dallin -Bismillahirrahmanirrahim- Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.