Hobiler ve Tercihler bölümündeki Resim - Heykel - El Sanatları alt forumunda bulunan Hat Sanatı Öğrenme Programı indir konusunu görüntülemektesiniz özet:The four calligraphy fonts, Naskh, Nastaliq, Thuluth and Shikasta in their current forms, have a history of over 700 years. ...
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
| Etiketler: hat, hat sanati ogrenme, indir, ogrenme, programi, sanati |
![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
....SenBizLik....
|
The four calligraphy fonts, Naskh, Nastaliq, Thuluth and Shikasta in their current forms, have a history of over 700 years. During past centuries, the masters of calligraphy have perfected these fonts, and have created artworks that are pleasing to the eye. The rules of the combination ligatures(1) in calligraphy are so complicated that it takes years of training and practice for someone to become a master in one of the Islamic calligraphy fonts. The famous calligraphers have a lifetime dedication to this art.
Türkçe Açıklama Yukarıda İsimleri Geçen 4 Hat Yazı Stilleri 700 Yılın Üzerinde Bir Geçmişe Sahiptir.. Son Yüzyıllarda, Hat Sanatının Üstadları Bu Sanatı Kusursuzlaştırmış, Göze Hoş Gelen Bir Sanat İşi Haline Getirmişlerdir.. Hat Sanatındaki Kirişlerin(1) Birleşme Kuralları O Kadar Karışıktır Ki, İslam Hat Sanatının Üstadlarından Biri Olmaya Başlamak İçin, Öğrenmek ve Uygulamak Yıllar Alır.. Ünlü Hattatlar Bu Sanata Ömürlerini Vakfetmişlerdir.. Not (1): Buradaki ''ligatures'' Kelimesinin Tam Karşılığını, Denilmek isteneni Anlamama Rağmen Çıkaramadım.. Hat Sanatında, Harflerin Birleştirilmesini/Birleştirildiği Yeri veya Noktasyı Kastederek ''Kiriş'' Deniyor... ftp://ftp.sbmu.ac.ir/Farsi%20Tools/Kelk.zip
Anlatmanın bile yetmediği yerlerde yazmaya sığınan yüreğim, bu defa onu bile başaramamanın ezikliğini duyuyor içinde... ....Kambur Kelimat.... Son doğum günümde kendime yeni bir ben aldım Umarım kaderin bitiş çizgisinden uzağım tanrım!..umarım tanrım... Kalbim bana sesleniyor, “konuş artık” diyor, “haykır herkese içindekileri” diyor, “susma, çığlık çığlığa haykır dünyaya, haykır sevgini, haykır aşkını, kaçır onu, götür onu buralardan“ diyor! |
|
|
|
| PaSaJiST Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
orontez (23-07-2008)
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Bismillahirrahmanirrahim Kul e'uzü birabbilfelak - - Minşerri ma halak - - Ve min şerri ğasikın iza vekab - - Ve min şerrinneffasati fiyl'ukad - - Ve min şerri hasidin iza hased - - -Bismillahirrahmanirrahim- Kul e'uzü birabbinnas - - Melikinnas - - İlahinnas - - Min şerrilvesvasil hannas - - Elleziy yüvesvisü fiysudurinnas - - Minel cinnetivennas - - - Bismillahirrahmanirrahim - - El hamdü lillahi rabbil alemin - - Er rahmanir rahıym - - Maliki yevmid din - - İyyake na'büdü ve iyyake nesteıyn - - İhdinas sıratal müstekıym - - Sıratallezine en'amte aleyhim ğayril mağdubi aleyhim ve lad dallin -Bismillahirrahmanirrahim- Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.