Edebiyat & Sanat bölümündeki Şiir Köşesi alt forumunda bulunan Bilgi pasajı şiir bahçesi konusunu görüntülemektesiniz özet:NEDEN Neden ağlıyorum biliyormusun Uyanmak acı veriyor yüzünü görmeyice Resimler neden çekmecede biliyormusun Hatıralar acı veriyor beraber yad etmeyince Ayaklarım ...
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
|
|
#31 |
|
Altın Üye
![]() |
NEDEN
Neden ağlıyorum biliyormusun Uyanmak acı veriyor yüzünü görmeyice Resimler neden çekmecede biliyormusun Hatıralar acı veriyor beraber yad etmeyince Ayaklarım beni taşımıyor biliyormusun Neden yürüyeyim yollar sana gitmeyince ![]() |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Altın Üye
![]() |
BEN SALLANIRKEN
darağacında sallanırken ben çıktı ruhum bedenimden taşınırken omuzlarda kuşlar gibiydim kanatlarım tahta tabut,en önde resmim yoktu gerek yoktu,yolum devrim adım deniz yaşama sarılarak keneplenmiştim çürüttüm demir parmakları yalnız ben sallanırken bir güvercin varmış penceremim önünde beyaz,uzun damla gözyaşı gibi tek benim gibi hür olmak için uçacaktı ecel binmeseydi kanatlarına zamanı geldi şimdi dalmıştır karanlığa ben sallanırken iki arkadaşım daha vardı yanımda,cesurca sallandık üçümüz gündüz gibi aydınlıktı yüzümüz yıllardır soğmadı soğmaz bedenlerimiz ben sallanırken bir hayin vardı güldü arkamdan bakıyordu kanla bulanmış camdan sandı ki vatanım artık çıplak daha var benim gibi gönlü ak takip ediyor milyonlar arkamdan ben sallanırken kazılmış toprak defne gerek yok yerimde yatan benim sadece vücudum dışardadır hala benim aziz ruhum umutla koşuyor yarınlara özgürlük için doğdum özgürlük için yaşıyorum ben sallanırken koptu ipim boynumda dimdikdim yere ayağım değdi ben ölmedim ki yaşıyorum milyonlarda karanlıktan kurtarmaya geldim ülkemi çelik halatlarla bağlandım ,ölümsüz yaşama ![]() |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Altın Üye
![]() |
Olmadı...
Onu kendimden seviyordum, O,benden çok seviyordu beni. Öyle bir dosttu ki, Ailemi aratmıyordu. Sır desen sır tutar, Bir dostun yapabileceği her şeyi yapar. Kusursuz dost buna demeli, Ne kandırır seni,ne de dost satar. Sevgisi eksik olmadı, Dostluğu,arkadaşlığı günbegün arttı. Diğer hainlerin yaptıklarının, Hiç birini yapmadı. Fedakarlık etti her zaman, beni mahcup bıraktı, En kötü günümde yanımdaydı, Daha doğrusu,kötü gün yaşatmadı. Ne zaman zorda kalsam, Hep ona koşardım, Böyle dost bulunmaz diye, Kendimle gurur duyardım. Böyle dost bulunur mu? Bulunmaz! Daha doğmadı, Ne yazık ki hayal dünyam, Öyle biri olmadı... |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Altın Üye
![]() |
MASUM ÇİÇEK
Ömrünün taze baharında solmuş bir çiçekti o Yıllanmış bir şarap gibi olgundu yüreği Belki bu kez gülecekti…., Ama içinde ölüyordu her dileği Hayalleri vardı, daha sandığından çıkmamış,gün yüzü görmemiş Umutları vardı daha taze, gonca filiz vermemiş Ve bir yürek ki … Sevdadan yana el deymemiş Birde en sevdiği şarkısı YAĞMUR Gözlerini anlatıyordu yorgun gözlerini Islak bakışlarıyla bir o kadarda mağrur Her gece ıslatırdı düşlerini Öyle tanıdım onu rüzgara vermişti kendini Yüreğinin götürdüğü yere gidiyordu Son bir gayretle ışığa uzatarak ellerini Ama bu yol yine çıkmazdı biliyordu En sevdiği renk maviydi deniz mavisi Gözleri hayatın hüzün siyahı Direnirken kaderine… Tek silahı sevdası Benimse … Cehennem ateşiydi bir yanım Çılgın kazanlarda kaynardı kanım İri tırnaklarıyla azap melekleri Ve ben su kadar yakın güneş kadar uzaktım sana canım Bu şehrin gümüş renkli karanlığında Gör diye gözlerimi bile verirdim sana Yeter ki…sen Islak ıslak bakma diye bana Ve SEN çöl ortasında,su görmez MASUM ÇİÇEK Benim elimden sadece gelen ,YAĞMUR DİLEMEK ![]() |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Altın Üye
![]() |
Kovdum Kendimi Yüreğinden Sevdanın denizlerinde rotasız bir gemiydim. Sana yolculuğa çıkmadan önce, Bütün aşklarımı, acılarımı, sevinçlerimi bir kenara koyup, Azıksız birtek yüreğimle baş koymuştum bu yola. Yolum uzundu, karmaşıktı ve tehlikeliydi... Tüm bunları biliyor, bile bile lades dercesine İstiyordum bu sefere çıkmayı... Ancak ben sana ulaşmaya çalıştıkça sen kaçıyordun. Senin yanında olmak, sesini duymak için Sarfettiğim bu çaba öylesine güzeldi ki... Bir gün ışığın göründü uzaktan, işte ordaydın! Arkamda bıraktığım bir nokta olarak kalmış Sen önümde büyüyordun, gülen gözlerinle beni çağırıyordun... Önce ellerini tuttum, sonra gözlerine daldım... Senden aşk dilerken, sen gerçekleri sundun önüme... Sevdalarımı sorguladın, rüyalarımı benden geri aldın. Bu fırtınalı denizlerde sana duyduğum ihtiyaç, Senin yüreğimi tokatlayan sevdan beni isyankar etti... Düşünemiyordum artık, geri dönülmez bir yola girdiğimi biliyor, Ancak bu yolda her pahasına yürümeye karar vermiştim. Kırgınlıklarımızla, hasretimizin koynundaki acıyla, Geceler boyu başbaşa kaldık, sorular sorduk kendimize... Nereden başlarsak orada bitirdik, bir çıkış yolu bulamadık! Ve sonunda bu denizin sonu görünmüştü... Daha karaya ayak basmadan, fırtınalar dalgaları çağırdı kükreyerek... Gücüm kalmamıştı, bilinmez bir yola doğru gittiğimi biliyordum! Çaresiz kollarımla birkez daha sana ulaşmayı denedim. Ancak sen duymuyordun, belki de duymak istemiyordun. Ancak beni görüyordun. Çaresizlik denizlerinde kayboldum sonra. Sana sevgiler getirmiştim oysa. Bu yaşamdan küçücük umutlar derlemiştim yüreğimde... Onları büyütmüş sana armağam edecektim, olmadı işte... Ne kadar istesem de senin o kapalı yüreğine girmeyi beceremedim. Şiirlerim, sevdalarım ve gecelerimle başbaşa kaldım. Bir kez daha yenildim aşka... bir kez daha yenildim çok sevmeye... Şimdilerde gönlümün yelkenlerini toplamaktayım. Tövbeler ettim, bu denizlere bir daha çıkmamaya... Bir daha hiçbir yüreğe girmemeye yeminliyim!!.. Seni kendim kovdum, yüreğinden... Bir daha girmemeye, bir daha sevmemeye söz veriyorum... Seni sevdiğimi, kurda, kuşa söylüyorum; Ama asla Aşk dilemiyorum |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Altın Üye
![]() |
Dün Gece bir dost evinde seninleydim bütün gece.
Bilirsin saatlerce konuşulur. Nerdeyse sabah olur, Güneş yüzünü gösterir de sen hala konuşursun... Neden bir türlü yola koyamadığımı anlayamadığım hayatıma baktım. Sonra gün ağardı ben sana senin okuyamayacağını bildiğim bir mektup yazdım. Oturdum,anılarımı, yıllarımı karşıma aldım, anladım ki asla bir daha Yaşanmaz, ne senle ne başkasıyla. O anlar insanın hayatında bir kez yaşayacağı anlardı, Ne tekrarı vardı ne geri dönüşü anladım.. Ama gene de son bir kez bile olsa seninle konuşmak istedim, sen beni anlayabilen tek insan, bu dünyayla oynadığım oyunda tek oyun arkadaşım, en büyük dost, ruhumun yarısı,huzuru ve aşkı öğreten sen,ihtiyac duyduğum tek varlıksın ama ellerim boş döneceğim biliyorum , cesaret edemiyorum ki tuşlara dokunmaya.. Sen hayatını götürüyorsun bensiz, mutlu yada mutsuz, ben neden hala ardından yağmurlar yağdırıyorum, sen her şeyi unutabildiysen ben neden hatırlıyorum, sen oyunu yarım bıraktın ben neden bitirmeye çalışıyorum Bilmiyorum ki, bu içimdeki bilinmezlik beni şaşkın ediyor.. Bir şeyleri gömmeli maziye, hayata dönmeliyim. Doğru yada yanlış bir karar almalıyım. Bir sonraki ne götürecek benden diye beklemek yerine gelecek sevgiyi değerlendirmeliyim bana hissedilen. Sürekli benden beklemeyen, çaba gösteren, emek harcayan, değer bilen kıymet veren birini kabul etmeliyim hayatıma, hayallerime, umutlarıma. Yapabilir miyim sence?? Hiç yapamadım ki... Bilirim elleri senin gibi dokunmaz, gözleri senin gibi bakmaz, teni senin gibi kokmaz, kolları senin gibi sarmaz ama ne çare sen yoksun ki. Ten teni özler demiştim sana gülmüştün, oysa özlediğini ben biliyorum... Olmayacağız bu dünyada bir daha, anılar saklandı çıkmazlar gerçekle savaşamazlar.. Sevda gizlendi karanlıklar içinde. Pembe güller soldu artık, son kökleri sen söktün attın topraktan ellerinle. Anlamadın sana ne kadar ihtiyacım olduğunu bu hayat karmaşasında, savaş istedim benle savaşmadın, savun istedim sevdamızı, o kocaman yüreğin dağları devirsin istedim, olmadı... Belki ben zor olanı istedim, belki sen her şeyi kolay istedin.. Çok gözyaşı döktüm, akan her yaşta bizi sildi yeryüzünden bilirim. Artık çok geç, artık çok geç kaldık can... Biliyorum, bu canımı acıtsa da biliyorum, yarınlarda biz yokuz.. Ne umutlar söndü arkamızda, ne acılar yaşandı , ne hüzünler gölgeledi yüreği, ne yaşlar döküldü gözlerden, ne geceler sabahı gördü, ne yıldızlar parladı ayrı şehirlerde aynı gökte, biz beraber bakamadık onlara, tutamadık umutları, söndüremedik acıların ateşlerini, güneş açtıramadık hüzünlere, yaşları dindiremedik gözlerde... Tutmadın elimi can, söz vermiştin, bana verdiğin en büyük sözdü , hep elimden tutacağına söz verdin, oysa ilk yaptığın gönül gözünü kapamak oldu bana hiç kapanmayacağına söz verdiğin... Gittin deme bana, sen gönderdin,tutamadın beni... Kal deseydin kalırdım oysa, anlamadın... Sevdin mi can, sevmişmiydin, yoksa sadece .... Bu soruyu soramam sana, sormayıda yüreğim kaldırmaz, küçüğüm demiştim sana, küçüğümsün demiştin... Oysa sen beni atıyorsun böyle başkalarının ellerine, hiç düşünmeden, gözünü kırpmadan... Aslında biliyorum ne sorgulamak ne suçlamak için çok geç artık. Denedik başaramadık, acılar, hüzünler, ve anılar yadigar bize şimdi. Bize mi bana mı sadece onu bile bilmiyorum artık. İnanamadığım, inanmayı bir kez bile düşünmediğim Her şeye inandırdın beni, tüm yollarımı kestin sana gelen. Son umudumu da yıktın, son elimi uzatışımı farketmedin, Bu muydu yanımda oluşun, bu muydu sözün bana verdiğin, bunu bile tutmak zor geldi. Gücüm kalmadı hayatla ve seninle boğuşmaya, sensizlikle baş başa yaşamayı ögreniyorum.. Biliyorum ki artık ayağa dikilme vakti doğan yeni güneşte... Simdi artık sensizlikte düşünme vakti. Simdi artık sensizlik de karar vakti. Simdi artık sensizlik de düzen kurma vakti... ![]() |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Altın Üye
![]() |
Ben Varım
Bir akşam gözünde aşk tüterse Geçmiş günler aklından geçerse Kalbin bomboş, ümitler biterse Sen üzülme ben varım Neler geçti kimbilir başından Sevgi umdun hep başkalarından Havada gidenlerin ardından O giderse ben varım Zaman durdu sanki Beklerken seni Ben bir tek sevgiye bağladım kalbimi.. Ayrılmam istersen hiç yanından Çağırsan gelirim çok uzaklardan Eskiden korkardım yalnızlıktan Korkmam artık sen varsın............... ![]() |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Altın Üye
![]() |
BANA BİRŞEYLER YOLLA
Bana birşeyler yolla Yalnızca senden gelen olsun Birkaç satır Birkaç söz de olsun Bana birşeyler yolla Ama senden olsun.. Tıpkı eskisi gibi Yazdığın bir mektup olsun Uzun gecelerde okuyabileceğim Bir fotoğrafın olsun Defalarca öpebileceğim. Bana birşeyler yolla Sımsıkı tutabilecegim Göğsüme bastırıp Sen diye yanabileceğim Bana birşeyler yolla Beni sen diye Sevindiren Mutlu eden Depremlere uğratan Fırtınalara tutturan Alev alev yakan Ağlatan güldüren Bana birşeyler yolla İçinde SEN olan Tıpkı eskisi gibi.... |
|
|
|