Edebiyat & Sanat bölümündeki Şiir Köşesi alt forumunda bulunan Necip Fazıl Kısakürek konusunu görüntülemektesiniz özet:ya bi şair nası bu kadar güzel yazabilir herbirinide ayrı bi hayranlıkla okuyorum allah rahmet eylesin.....
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
|
|
#362 |
|
Stajyer
|
bana öm atınız cözebildiyseniz teşekkür
Konu rabiam tarafından (10-02-2008 Saat 12:59 AM ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#363 |
|
elektronikMODERATÖRÜ
![]() |
arkadaşlar necip fazıl kısaküreğin bir video su var sakarya türküsünü okuyoo...yörelerimiz bölümünde sakarya sayfası açmışdım oraya eklemeye çalışmışdım ama olmadı yardımcı olurmusunuzz
Sakaryalıyız ! ! ! Biz çok şehitler Verdik Bu Toprağa, Yer Oynadi Gök Ağladi, Düşman Vurdu; Sakarya Nehri Kan Ağladi, Yine Yilmadik Bu Yolda, Biz Sakaryaliyiz; Yikilmayiz... Biz Gökte Kartal, Yerde Aslan, Denizlerde Balinayiz Yoksula Elveren, Haksiza Diz çöktüren Bu Toprağin çocuklariyiz... Konu eLecTRoNicK tarafından (01-03-2008 Saat 11:43 PM ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#364 |
|
Always Offline...
|
Gövdeler varsa gönüllerden cevherini;
Yürek olmazsa bilekler çekemez hançerini. Kahramansız yaşamak kahrına mahkumdurlar; Kaybeden zümreler Allah'ını Peygamber'ini Madde ve Kuvvet Dörtlüğü Rubai |
|
|
|
|
|
#365 |
|
Always Offline...
|
DERİM
Sırtımda, taşınmaz yükü göklerin; Herkes koşar, zıplar, ben yürüyemem! İsterseniz hayat aşını verin; Sayılı nimetler bal olsa yemem! Ey akıl, nasıl delinmez küfen? Ebedi oluşun urbası kefen! Kursa da boşluğa asma köprü, fen, Allah derim, başka hiçbir şey demem! N.F.Kısakürek |
|
|
|
|
|
#366 |
|
Always Offline...
|
Allah Dostu
Allah dostunu gordum, bundan alti yil evvel; Bir aksamdi ki, zaman, donacak kadar guzel. |
|
|
|
|
|
#367 |
|
Always Offline...
|
UTANSIN
Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın! Hey gidi küheylan, koşmana bak sen! Çatlarsan, doğuran kısrak utansın! Eski çınar şimdi noel ağacı; Dallarda iğreti yaprak utansın! Ustada kalırsa bu öksüz yapı, Onu sürdürmeyen çırak utansın! Ölümden ilerde varış dediğin, Geride ne varsa bırak utansın! Ey binbir tanede solmayan tek renk; Bayraklaşamıyorsan bayrak utansın! NECİP FAZIL KISAKÜREK Konu YSS tarafından (08-03-2008 Saat 01:30 PM ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#368 |
|
Always Offline...
|
OLMAZ MI?
Yön yön sarılmışım ne yana baksam; Sarılan olur da saran olmaz mı? Kim bu yüzü çizen sanatkar ressam; Geçip de aynaya,soran olmaz mı? Bir parçacığım ben,bütüne hasret; Zaman döne dursun,o güne hasret; Ruhumsa zamanın üstüne hasret; Ebediyet boyu bir an... Olmaz mı? NECİP FAZIL KISAKÜREK Not: forumda başka sitelerin linkini vermek yasaktır açtığınız konuların içeriğinde link olup olmadığını lütfen kontrol ediniz. orhun__20 Konu YSS tarafından (08-03-2008 Saat 01:30 PM ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#370 |
|
Tipik Bİr Moderatör...!!!
|
upload ediyorum.. bir sorun çıkmazsa kendi sesinden şiirlerini koyarım...
Need For Speed™ Mehmet® (Yeni Çıkacak) Geçti istemem gelmeni Yokluğunda buldum seni. Bırak vehmimde gölgeni Gelme artık neye yarar!.. butonuna basmasanızda olur. Canın Sağolsun..Sen vodafone gibi anı yaşarken, ben Turkcell gibi seni her yerde çekemem!..işte bitti... |
|
|
|