:::Bilgipasajı Forum:::

Artık kimse dişçiden korkmayacak

SOSYAL KONULAR & EĞLENCE bölümündeki Teknolojik Gelişmeler alt forumunda bulunan Artık kimse dişçiden korkmayacak konusunu görüntülemektesiniz özet:Yeni diş lazeri sayesinde ağrısız, kanamasız ve hızlı bir şekilde tedavi olunabilecek. Yeni diş lazeri anesteziye alerjisi olanlara, kronik hastalıkları ...

Geri git   :::Bilgipasajı Forum::: > SOSYAL KONULAR & EĞLENCE > Teknolojik Gelişmeler

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

Alt 20-08-2008, 10:29 AM   #1
HazanBey
Paylaşımcı

HazanBey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular: 130
Üye No: 264015

Teşekkürler: 56
82 Mesajına 185 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 23 HazanBey has a spectacular aura aboutHazanBey has a spectacular aura about
Standart Artık kimse dişçiden korkmayacak

Yeni diş lazeri sayesinde ağrısız, kanamasız ve hızlı bir şekilde tedavi olunabilecek.

Yeni diş lazeri anesteziye alerjisi olanlara, kronik hastalıkları nedeniyle anestezi uygulanması riskli bulunanlara, hamileliğinin ilk 3 ayında diş tedavisi gerekenlere ve dişçi koltuğundan korkanlara umut oldu. Yeni lazer yöntemi, ağrısız, kansız, anestezisiz ve komplikasyon riski düşük tedavi olabilme imkanı sunuyor.

Oral Lazer Uygulamaları Derneği (OLUD) Kurucu Üyesi Diş Hekimi Gizem Berk, yeni diş lazeriyle, diş ve diş eti hastalıklarının tedavisinden diş estetiğine kadar her türlü işlemin yapılabildiğini söyledi. Dr. Berk, lazer yöntemi ile çürüklerin temizlendiğini, diş dolgularının, kanal tedavilerinin, kök ucundaki iltihapların kurutulduğunu belirterek “Ayrıca diş etindeki ve çene kemiğindeki her türlü cerrahi işlem ve estetik diş tedavileri yapılıp, diş eti şekillendirilebiliyor. Bunların yanı sıra diş rengi beyazlatılıyor, hassas dişlerin hassasiyeti gideriliyor, aft ve uçuk tedavileri yapılıyor” dedi.

SESE, AĞRIYA VE KANAMAYA SON

Dr. Berk, diş lazeri ile yapılan diş tedavilerinin, klasik yöntemlere göre avantajlı olduğuna dikkati çekerek, “Lazer ile dişe ve diğer dokulara temas edilmeden çalışıldığı için sürtünme, basınç, ısı ve titreşim olmaz. Ses duyulmaz ve lazer enerjisi, beyine ağrı iletimini kestiği için ağrı ya da basınç hissedilmez” dedi. Bu yöntem ile yapılan diş çürüğü tedavilerinde dolguların diğer yöntemden daha dayanıklı olduğunu ve daha uzun süre kullanıldığını belirten Dr. Berk şunları söyledi:

“Dolgu, yapıştırma esasına göre yapılır. Lazer yönteminde, dolgunun dişe daha iyi tutunması için bölge girintili şekilde oyulur. Bu nedenle dişe iyi tutunan dolgu daha sağlam olur, uzun süre kullanılır ve sonrasında hassasiyet hissedilmez. Ayrıca lazer kullanılan bölgelerde yüzde yüz dezenfeksiyon ve sterilizasyon sağlandığı için, o bölgede tekrar enfeksiyon oluşması ve çürük başlaması riski söz konusu değildir.”

Lazer ile yapılan cerrahi girişimlerde, hemen hemen hiç kanamanın olmadığını ifade eden Dr. Berk, cerrahi işlem sonrasında da ortaya çıkabilecek şişme ve komplikasyon ihtimalinin olmadığını, yaralı bölgenin daha kısa sürede iyileştiğini kaydetti. Berk, hastanın, tedavinin ardından günlük hayatını kolaylıkla sürdürebildiğini, konuşma ve yemek yemede zorlanma gibi olumsuzlukları yaşamadığını belirtti.

YÜZDE 90’INDA ANESTEZİYE GEREK YOK

Dr. Berk, lazer yöntemiyle yapılan tedavilerin yüzde 90´ında anestezi uygulanmadığını ancak kapsamlı cerrahi müdahalede anestezi yapıldığını söyledi. Anesteziye alerjisi olanların, böbrek ve kalp gibi kronik hastalıkları nedeniyle anestezi uygulanması riski bulunanların bu yöntem ile tedavi olabileceklerini belirten Dr. Berk, diş ve diş eti problemi yaşayıp da hamile olduğu için tedavi imkanı bulunmayanların da lazer ile sağlıklarına kavuşabileceklerini kaydetti.

YARIM SAATTE DİŞ BEYAZLATMA

Diş estetiğinin ve son yıllarda çok sık kullanılan ancak uzun süren diş beyazlatma işleminin de bu yöntem ile daha kısa sürede yapılabildiğini belirten Dr. Berk, “Dişler, lazer yöntemiyle, muayenehane ortamında tek seansta ve yaklaşık 30 dakikada 5-6 ton beyazlatılabiliyor” diye konuştu. Dr. Berk, klasik yöntemlerle hiçbir şekilde önlenemeyen ve tedavi edilemeyen aftlar ve uçukların da kolaylıkla iyileştirildiğini anlatarak, yöntemin diğer avantajlarını şöyle sıraladı:

”Diş etlerinde genetik olarak aşırı derecede mor renklenme bulunan hastalarda, 3 veya 4 seans boyunca lazer ile peeling yapılarak sorun halledilebiliyor. Estetik diş hekimliği uygulamalarından porselen lamineler ve kuronlar yapıştırılmadan önce diş yüzeyine lazerle anestezisiz olarak aşındırma yapılabiliyor. Böylelikle kronların düşme riski tamamen ortadan kalkıyor. Diş eti iltihapları ve kanal tedavilerinde de lazer enerjisinin ortamda yarattığı sterilizasyon sayesinde tedavinin başarı oranı artıyor.

MUTLAKA UZMANLAR TARAFINDAN YAPILMALI

Lazer yöntemini, bu konuda özel eğitim almamış diş hekimlerinin kullanmaması gerektiğini vurgulayan Dr. Gizem Berk, hatalı ya da yanlış kullanım sonucunda istenmeyen dokuların zarar görebileceğini, kemikte yanma ya da iltihap olabileceğini söyledi. Dr. Berk, diş hekimlerinin yüzde 90´ında bulunan mavi ışıklı cihazın lazer olarak düşünülmemesi gerektiğini, lazerle tedavi adı altında hastaların yanlış bilgilendirildiğini de vurgulayarak, “Bu güçlendirilmiş gün ışığıdır ve beyaz dolgunun sertleştirilmesi için kullanılır. Lazer cihazı değildir. Hastalar, lazer cihazını ve hekimin sertifikasını görmeli” uyarısında bulundu

HazanBey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
HazanBey Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
m.erol (20-08-2008)
Alt 20-08-2008, 12:32 PM   #2
m.erol
Emektar

m.erol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular: 11
Üye No: 157030

Teşekkürler: 49
6 Mesajına 8 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 17 m.erol is a splendid one to beholdm.erol is a splendid one to beholdm.erol is a splendid one to beholdm.erol is a splendid one to beholdm.erol is a splendid one to beholdm.erol is a splendid one to beholdm.erol is a splendid one to behold

dişciden değilde iğneden korkuyorum

m.erol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-08-2008, 12:34 PM   #3
KaraKarTaL585
Bir KemalisT Mod.

KaraKarTaL585 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular: 2481
Üye No: 22171

Teşekkürler: 1.121
1.063 Mesajına 2.780 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 764 KaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond repute

Alıntı:
m.erol´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
abi diş temizliğinde bi makine kullanıyorlar ya

çok tiz bir ses çıkarıyor

ben ondan korkuyorum diye 4 gündür dişçiye gidemiyorum

sol üst dişler acayip sızlıyor bende

ya tam kaybedecez

yada bu tedavinin buraya gelmesini bekleyecez
KaraKarTaL585 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-08-2008, 12:35 PM   #4
tamer_hasan
no musıc no life..!!

tamer_hasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular: 325
Üye No: 45080

Teşekkürler: 143
200 Mesajına 608 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 112 tamer_hasan has a brilliant futuretamer_hasan has a brilliant futuretamer_hasan has a brilliant futuretamer_hasan has a brilliant futuretamer_hasan has a brilliant futuretamer_hasan has a brilliant futuretamer_hasan has a brilliant futuretamer_hasan has a brilliant futuretamer_hasan has a brilliant futuretamer_hasan has a brilliant futuretamer_hasan has a brilliant future

Alıntı:
m.erol´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

aynen
tamer_hasan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-08-2008, 12:39 PM   #5
m.erol
Emektar

m.erol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular: 11
Üye No: 157030

Teşekkürler: 49
6 Mesajına 8 Kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 17 m.erol is a splendid one to beholdm.erol is a splendid one to beholdm.erol is a splendid one to beholdm.erol is a splendid one to beholdm.erol is a splendid one to beholdm.erol is a splendid one to beholdm.erol is a splendid one to behold

Alıntı:
KaraKarTaL585´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
abi diş temizliğinde bi makine kullanıyorlar ya

çok tiz bir ses çıkarıyor

ben ondan korkuyorum diye 4 gündür dişçiye gidemiyorum

sol üst dişler acayip sızlıyor bende

ya tam kaybedecez

yada bu tedavinin buraya gelmesini bekleyecez

dişciye gidermişgibi yap ağrı sızı kalmaz
m.erol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-08-2008, 12:52 PM   #6
KaraKarTaL585
Bir KemalisT Mod.

Tecrübe Puanı: 764 KaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond reputeKaraKarTaL585 has a reputation beyond repute

kendini korkut diyorsun

ya herhalde bugün giderim hafif şişti sol taraf

ama kararlıyım lazer tedavi hataya gelene kadar gitmiyorum dişçiye
Alt 20-08-2008, 01:04 PM   #7
HazanBey
Paylaşımcı

Tecrübe Puanı: 23 HazanBey has a spectacular aura aboutHazanBey has a spectacular aura about

Alıntı:
KaraKarTaL585´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kendini korkut diyorsun

ya herhalde bugün giderim hafif şişti sol taraf

ama kararlıyım lazer tedavi hataya gelene kadar gitmiyorum dişçiye
Sakın ihmal etmeyin. Böbrek tahribatı, mide rahatsızlıklarına yol açar. Alt tarafı bir iğne. Ondan sonra birşey duyulmuyor zaten.
Değerli yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.
Alt 20-08-2008, 01:38 PM   #8
KaraKarTaL585
Bir KemalisT Mod.

yok ya o iğne bana tesir etmiyor

geçen gittiğimde çürük vardı dolgu yapacaktı iğneyi vurdu

acı duyarsan elini kaldır dedi

daha dokunduğu gibi tekrar kaldırdım elimi

bir tane daha yaptı

sonra gene elini kaldır dedi ağrı duyarsan

ben tekrar elimi kaldırdım

ama 3. yü vurmadı fazlası zararmış

acı çektire çektire çürüğü iyileştirdi

ama şimdi tekrar orası şişmiş durumda

ve gitmeyecem
Alt 20-08-2008, 01:46 PM   #9
HazanBey
Paylaşımcı

Yapma gözünü seveyim. Bir başka dişçiyi dene hiç olmazsa. Çok geçmiş olsun..

Seçenekler
Stil