WEBMASTER bölümündeki Web Tasarım Programları alt forumunda bulunan Dreamweaver ile CSS Kullanarak Link Düzenlemeleri Yapmak konusunu görüntülemektesiniz özet:Bu yazıda css ile sitede birden fazla link biçimlendirmesi kullanma işlemi anlatılacaktır. Not : Dreamweaver ile çalışırken yeni site tanımlamayı ...
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
| Etiketler: css, dreamweaver, duzenlemeleri, ile, kullanarak, link, yapmak |
![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yorulmaz Nöbetçi
|
Bu yazıda css ile sitede birden fazla link biçimlendirmesi kullanma işlemi anlatılacaktır.
Not : Dreamweaver ile çalışırken yeni site tanımlamayı unutmayın.
![]() Bu pencereden Advanced seçeneği seçilir. Selector bölümünde ise tanımlanacak yeni linkin adı yazılır. Yazım formatı A.isim:link olmalıdır. Buradaki isim bölümene açıklayıcı bir isim verilmesi uygun olur. En altta bulunan This document onlycss in bu sayfa içinde tanımlanacağını belirtir. Aslında üsttekiseçeneği seçip yeni bir css oluşturarak, sitedeki tüm css leri birsayfada tanımlamak daha doğrudur.
Resimde göründüğü link için tanımlanan özellikler css penceresindegörüntülenir. Bu pencerede görünen css ler üzerinde değişiklik yapmakiçin css üzerinde çift tıklanabilir. Ya da css seçili iken alttakipeoperties penceresinde özellikler değiştirilebilir. CSS tanımlamaları tamamlandıktan sonra css artık bir link euygulanabilir. Öncelikle sayfada bir yazıya link verilir. Link verilmişyazı seçilir ve altta bulunan properties penceresinden style menüsünden solmenu seçilir. [Sadece pasaj sakinleri linkleri görebileceklerdir. lütfen kısa bir vaktinizi ayırın ve pasajımıza üye olun.. ]
Kalbim ellerden düştü oldu ciğer de pare pare. Göründüm güçlü düzeldim sandım ama hep bunalımdayım. Ne mümkün dengede durmak,fırtınadan bir uçurumdayım. Daha filmi anlatmadan ağlarsın sen nasıl bir insansın? Ben senle aşka düştüm parçalandım tane tane. |
|
|
|
| CoRTeZ Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
maisevda (16-07-2008)
|
|
|
#2 |
|
Stajyer
|
Güzel paylaşım olmuş ellerine sağlık TURAN.
Konu CoRTeZ tarafından (16-07-2008 Saat 03:45 PM ) değiştirilmiştir.. Sebep: Flood Yasak...!!! |
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Bismillahirrahmanirrahim Kul e'uzü birabbilfelak - - Minşerri ma halak - - Ve min şerri ğasikın iza vekab - - Ve min şerrinneffasati fiyl'ukad - - Ve min şerri hasidin iza hased - - -Bismillahirrahmanirrahim- Kul e'uzü birabbinnas - - Melikinnas - - İlahinnas - - Min şerrilvesvasil hannas - - Elleziy yüvesvisü fiysudurinnas - - Minel cinnetivennas - - - Bismillahirrahmanirrahim - - El hamdü lillahi rabbil alemin - - Er rahmanir rahıym - - Maliki yevmid din - - İyyake na'büdü ve iyyake nesteıyn - - İhdinas sıratal müstekıym - - Sıratallezine en'amte aleyhim ğayril mağdubi aleyhim ve lad dallin -Bismillahirrahmanirrahim- Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.