WEBMASTER bölümündeki Web Tasarım Programları alt forumunda bulunan Photoshop Kullanarak Buton ve Menü Hazırlamak konusunu görüntülemektesiniz özet:Photoshop ile buton hazırlamak için Ultimate Web 2.0 Layer Style isimli küçük bir eklenti kullanılabilir. Photoshop Ultimate Web 2.0 Layer ...
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
| Etiketler: buton, hazirlamak, kullanarak, menu, photoshop |
![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yorulmaz Nöbetçi
|
Photoshop ile buton hazırlamak için Ultimate Web 2.0 Layer Style isimli küçük bir eklenti kullanılabilir. Photoshop Ultimate Web 2.0 Layer Style Buton Eklentisinin Kurulumu :
Eklentiyi [Sadece pasaj sakinleri linkleri görebileceklerdir. lütfen kısa bir vaktinizi ayırın ve pasajımıza üye olun.. ] indirin. Sıkıştırılmış klasörü açın ve Program Files’da photosohop klasörünün içinde Presets\Styles yoluna kopyalayın. Photosop’ta edit menüsünden “Preset Manager” seçeneğini seçin. Load seçeneğinden biraz önce kopyaladığınız klasörü yükleyin. Bu yükleme ile style sekmesinde daha fazla stil olacaktır. Photoshop ile oluşturacağınız buton için açılır menü şeklinde alt menüler eklemek için [Sadece pasaj sakinleri linkleri görebileceklerdir. lütfen kısa bir vaktinizi ayırın ve pasajımıza üye olun.. ] okuyabilirsiniz. Photoshop ile Buton Oluşturmak : File menüsünden new seçeneği seçilir. Buton büyüklüğünde yeni bir sayfa oluşturulacak. Butonu istediğiniz büyüklükte oluşturabilirsiniz. Bu örnekte 100 pixel genişlikte 21 pixel yükselikte buton oluşturulacaktır. New seçeneği seçilince gelen pencereden width değeri 100 pixel height değeri 21 pixel olarak belirlenir ve ok butonu tıklanır. Sağ taraftan layer sekmesinde Background seçeneğine sağ tıklanarak duplicate layer seçeneği seçilir. ![]() Layer’ın aynısından bir tane daha oluşacaktır. İkinci oluşturulan layer tıklanır ve sağ taraftaki style sekmesinden bir stil seçilir. ![]() Sol taraftaki araç çubuğundan ”Horizontal Type Tool” aracı seçilerek menü için yazı yazılır. Uygun renk ve yazı tipi seçilir. Bu örnekte Bu örnekte #121C3A rengi, tahoma yazı tipi, 14 pt boyut ve kalın yazı kullanılıyor. İstenirse layer sekmesinden yazıya sağ tıklanarak Blending Options… seçeneği ile yazıya da efekt verilebilir. Butonun son hali aşağıdaki gibi olacaktır. ![]() File menüsünden Save for Web… seçeneği ile buton istenilen resim formatında kaydedilir.
Kalbim ellerden düştü oldu ciğer de pare pare. Göründüm güçlü düzeldim sandım ama hep bunalımdayım. Ne mümkün dengede durmak,fırtınadan bir uçurumdayım. Daha filmi anlatmadan ağlarsın sen nasıl bir insansın? Ben senle aşka düştüm parçalandım tane tane. |
|
|
|
| CoRTeZ Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler: |
BeNiSSaM (18-08-2008)
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Bismillahirrahmanirrahim Kul e'uzü birabbilfelak - - Minşerri ma halak - - Ve min şerri ğasikın iza vekab - - Ve min şerrinneffasati fiyl'ukad - - Ve min şerri hasidin iza hased - - -Bismillahirrahmanirrahim- Kul e'uzü birabbinnas - - Melikinnas - - İlahinnas - - Min şerrilvesvasil hannas - - Elleziy yüvesvisü fiysudurinnas - - Minel cinnetivennas - - - Bismillahirrahmanirrahim - - El hamdü lillahi rabbil alemin - - Er rahmanir rahıym - - Maliki yevmid din - - İyyake na'büdü ve iyyake nesteıyn - - İhdinas sıratal müstekıym - - Sıratallezine en'amte aleyhim ğayril mağdubi aleyhim ve lad dallin -Bismillahirrahmanirrahim- Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.